Mainos
Mainos

"Homot hävitettävä kansasta"-kommentti poistettiin seurakuntavaalikoneesta

Seurakuntavaalien vaalikoneesta on poistettu kahden ehdokkaan homokommentit, kerrotaan Kirkkohallituksesta. Niissä perusteltiin vastausta rekisteröityjen parisuhteiden kirkollisesta siunaamisesta.

Keskisuomalainen kertoi eilen jyväskyläläisehdokkaasta, jonka vastauksessa oli, että "homot on hävitettävä kansasta" ja "ansaitsevat kuoleman". Jyväskylän seurakunta pyysi poistamaan kommentit.

- Yksi toinen tilanne on ollut, missä ehdokas ja seurakunta kävivät keskustelua ja vastauksen perusteluista pieni osa poistettiin ennen vaalikoneen avaamista. Siinä oli käytetty varsin voimakasta kieltä, kertoo Kirkkohallituksen verkkoviestintäpäällikkö Sami Kallioinen.

Seurakuntia kehotettiin käymään läpi ehdokkaiden vastauksia ennen vaalikoneen julkaisua. Lisäksi ehdokkaita ohjeistettiin, ettei esimerkiksi yllytystä ihmisryhmää vastaan sallita. Vaalikoneeseen on vastannut noin 9 400 ehdokasta.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme