Mainos
Mainos

Hormonihoito vähentää murtumia

Tutkimuksen mukaan vaihdevuosien hormonihoito ei kuitenkaan kohenna merkittävästi naisten elämänlaatua.

Vaihdevuosien hormonihoitoa saaneilla naisilla on Suomen Akatemian rahoittaman tutkimuksen mukaan vähemmän murtumia ja he kärsivät myös vähemmän kuumista aalloista ja yöhikoilusta.

Hoito ei kuitenkaan kohenna kovinkaan laajasti naisten elämänlaatua. Masennus, univaikeudet, väsymys, huimaus ja turvotus vaivasivat naisia yhtä paljon käyttivätpä he hormonivalmisteita tai eivät. Hormonihoito lisäsi myös naisten käyntejä terveydenhuollossa ja sekä hoitokustannuksia.

Tutkimuksessa oli mukana yli 1800 vaihdevuodet ohittanutta 50-64-vuotiasta virolaista naista. Hormonivalmisteen käyttöä seurattiin kahdesta viiteen vuoteen.

Hormonihoitoa saaneilla naisilla on hieman enemmän sepelvaltimotautia, aivoverenkiertosairauksia ja syöpiä kuin naisilla, jotka eivät käyttäneet hormoneja. Nämä erot eivät olleet kuitenkaan tilastollisesti merkittäviä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme