Mainos
Mainos

Hormonikynällä hoidetaan lapsettomuutta

Lapsettomuuden hoitoon on kehitetty hormonikynä, jolla voidaan myös hoitaa häiriöitä munasolun irtoamisessa.

Lapsettomuuden hoitoon on kehitetty uusi menetelmä. Kyseessä on hormonikynä, joka on tarkoitettu osaksi hedelmöityshoitoja. Kynällä voidaan hoitaa myös häiriöitä munasolun irtoamisessa. Heinäkuun alussa markkinoille tuleva hormonikynä sisältää munarakkuloita stimuloivaa hormonia, jota pistetään annoksittain kynästä ihon alle.

Hoitoa käytetään koeputkihedelmöityksen yhteydessä. Koeputkihedelmöitys on yleisin ja tehokkain lapsettomuuden hoitomenetelmä. Suurin osa koeputkihedelmöityshoidossa olevista tulee raskaaksi kolmen hoitokerran jälkeen.

Dosentti Niklas Simberg Fertinova-lapsettomuusklinikalta pitää hormonikynän hyvinä puolina muun muassa sen helppokäyttöisyyttä potilaalle sekä hoidon lyhenemistä perinteiseen pistoshoitoon verrattuna. Simbergin mukaan lapsettomuuden hoidot yleensäkin ovat muuttuneet entistä kevyemmiksi, ja samalla riskit ja sivuvaikutukset ovat vähentyneet.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme