Mainos
Mainos

Hornborg: 141-tuki koko Suomen asia

MTK:n puheenjohtaja Michael Hornborg

MTK:n puheenjohtajan mukaan 141-tuki on vakavien vaikeuksien tuki, eikä tuen määrästä voida enää tinkiä.

MTK:n puheenjohtaja Michael Hornborg uskoo, että komissio ymmärtää, kuinka vakava asia 141-tuen jatkuminen on Suomelle. Suomen tuki ensi vuodelle on 93,9 miljoonaa euroa.

- On tärkeää tietää ensi vuoden tuet tässä vaiheessa. Kuitenkin investointeja tehdään moneksi vuodeksi eteenpäin, joten edessä on vielä paljon neuvoteltavaa, Hornborg toteaa MTV:n Huomenta Suomessa.

Hornborg sanoo laskelmien osoittavan, että 141-tuki on vakavien vaikeuksien tuki.

- Tästä ei voida tinkiä. Meillä on jo vakavia vaikeuksia löytää jatkajia näilläkään tukiprosenteilla, puhumattakaan siitä, että ne vielä tästä laskisivat.

MTK:n puheenjohtajan mukaan Suomen pitää pysyä vaatimuksissaan tiukkana. Hän muistuttaa, että tuen jatkuminen on koko Suomen asia: Elintarvikeketjussa työskentelee 300 000 suomalaista. On tärkeää, että peruselintarvikeissa pysyy kotimainen huoltovarmuus.

- Yli 80 prosenttia mitä Suomessa syödään, on tuotettu täällä.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot