Mainos
Mainos

Horneteihin asennetaan sähköinen suojajärjestelmä

Ilmavoimien Hornet-hävittäjiin ryhdytään asentamaan elektronisia suojajärjestelmiä. Systeemi suojaa lentäjää ja konetta tutkaohjatuilta aseilta. Amerikkalaisen ITT:n valmistamaan omasuojajärjestelmään kuuluu tutkavaroitin ja tutkan häirintälähetin, jolla harhautetaan hyökkääjää.

Horneteihin tulee myös silpun- ja soihdunheitin. Niitä käytetään matalalennoilla tai viimeisenä hyökkäysohjuksen harhautuskeinona. Elektronisen sodankäynnin varusteita ja suomalaista tietovuojärjestelmää on testattu Yhdysvalloissa yli vuoden ajan. Kokeisiin osallistui myös suomalaisia asiantuntijoita. Majuri Kalevi Reiman ilmavoimien esikunnasta kertoo, että tietovuo on suomalainen dataperusteinen viestijärjestelmä, joka ei sovellu yhteen amerikkalaisten tai Naton järjestelmien kanssa.

Suomen ilmavoimien kaksipaikkainen Hornet lennettiin joulukuussa 1996 Pirkkalasta Yhdysvaltoihin. Kone palasi sunnuntaina Suomeen Kuoreveden Hallin kentälle. Paluulento Marylandista Washingtonin läheltä kesti 8,5 tuntia. Yhtäjaksoisella lennolla konetta ohjasivat Yhdysvaltain laivaston upseerit. Kone tankattiin ilmassa useita kertoja.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme