Mainos
Mainos

Horneteja tänään Helsingin taivaalla - Suomen ilmatilassa ei luvattomia vierailuja

Monet pääkaupunkiseudulla ovat tänäänkin havainneet Hornettien lentävän taivaalla. Puolustusvoimien mukaan venäläiskoneet eivät ole kuitenkaan tänään koukanneet Suomen ilmatilaan.

Tämän päivän Helsingin Sanomissa puolustusvoimat vahvistaa, että aseistautuneet Hornetit eivät eivät harjoittele.

- Joka kerta, kun ilmaan noustaan, niin silloin on tehtävä päällä, puolustusvoimien viestintäjohtaja Mika Kalliomaa sanoi lehdelle. 

Tänään Kalliomaa oli MTV Uutisille niukkasanainen.

- Se on totta, että Helsingissä ei harjoitella. Jos Helsinki-Vantaalta nyt sitten koneita nousee, niin se liittyy näihin valvonnan tehostamiseen liittyviin tehtäviin.

Kalliomaan mukaan Suomella on kaikkina hetkinä aukoton tutkavalvonta, mutta nyt lisäksi kaikkina hetkinä saada myös Hornet tunnistuslennolle nopeasti.

- Tavoite on se, että kukaan ei loukkaa Suomen ilmatilaa eli ennakoiden tarvittaessa sitten myös reagoidaan mahdollisiin ilmatilan loukkauksiin, viestintäjohtaja Mika Kalliomaa sanoo tämän päivän lennoista.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme