Mainos
Mainos

Hornetien osia ei löydetty

Kummastakin Hornetista irtosi pala, kun koneet koskettivat toisiaan eilisellä harjoituslennolla.

Karjalan lennoston vaurioituneiden Hornet-hävittäjien osia ei ole löydetty. Lennoston mukaan osien löytyminen on varsin epätodennäköistä, sillä mahdollinen putoamisalue Nurmeksen ja Juuan raja-alueilla on harvaan asuttua seutua ja osat pieniä.

Kaksi lennoston hävittäjää kosketti toisiaan harjoituslennolla eilen aamupäivällä. Toisesta koneesta irtosi kuomun takaosa ja toisen koneen sivuvakaajasta 20 x 40 sentin pala.

- Vakaajan palanen voisi olla löydettävissä. Kuomu on todennäköisesti hajonnut pieniin osiin. Läpinäkyvää pleksiä on maastosta vaikea havaita, kertoo lennoston esikuntapäällikkö, everstiluutnantti Ari Jussila.

Korjausten kustannuksia ei vielä tiedetä. Vaurioituneet Hornetit saattavat olla poissa lentotoiminnasta jopa kuukausien ajan. Varsinainen korjaus sujunee nopeasti, mutta tutkintalautakunnalta vie aikaa tutkia koneita ja niiden vaurioita.

Karjalan lennostossa on parikymmentä Hornetia. Kyseessä oli pahin lennoston Horneteille sattunut onnettomuus. Lentäjät eivät loukkaantuneet.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme