Mainos
Mainos

Hotellipalot puhuttavat

Pattayan perjantainen hotellipalo on herättänyt raivoisan arvosteluryöpyn Thaimaassa hotellien ja monien julkisten rakennusten paloturvallisuuden puutteista. Suomalainen turvallisuusasiantija vaatii myös matkanjärjestäjiltä entistä suurempaa vastuuta ulkomaisten hotellien valinnoissa.

Thaimaan Pattayalla maan tuhoisimmassa hotellipalossa kuolleita on löydetty jo 90. Kuolleiden suuri määrä selittyy pitkälti hotellin törkeillä turvallisuusrikkeillä, mm. sammuttimia ei ollut ja varauloskäynnit oli suljettu.

Suomalaista turvallisuusasiantuntijaa laiminlyönnit eivät yllätä. Neljän tähden hotellistakin löytyi vakavia turvallisuuspuutteita.

Eri matkakohteissa suurin vastuu turvallisuudesta kuuluu hotellin omistajille ja paikallisille viranomaisille. Turvallisuuskonsultti Reijo Järvinen haluaisi siirtää vastuuta entistä enemmän myös kotimaisille matkanjärjestäjille.

Matkanjärjestäjä korostaa omasta puolestaan huolellisen valinnan ja valvonnan tärkeyttä. - Mutta kyllä matkailijan velvollisuus on tutustua ohjeisiin, joita me annemme, lisää Michael Holm Hassen Matkoista.

Hassen matkat ei ole ollut Pattayalla palaneen hotellin asiakas.
(MTV3/Eeva Mikkola)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme