Mainos
Mainos

Hovi hylkäsi lehtikeisarin lesken kantelun

Maija-Liisa Lahtinen vaati Helsingin hovioikeudelta kantelussaan, että käräjäoikeuden langettama vangitsemispäätös tulisi kumota.

Helsingin hovioikeus on hylännyt lehtikeisari Urpo Lahtisen lesken Maija-Liisa Lahtisen kantelun. Lahtinen vaati kantelussaan, että käräjäoikeuden vangitsemispäätös pitää kumota. Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Lahtisen huhtikuun puolivälissä kolmeksi vuodeksi vankeuteen törkeästä kavalluksesta. Lisäksi hänet tuomittiin jättimäisiin yli 5,5 miljoonan euron korvauksiin edesmenneen miehensä kuolinpesälle.

Oikeuden mukaan Lahtinen jätti ilmoittamatta kuolinpesän varoja miehensä kuoltua vuonna 1994 ja anasti varoja sekä arvopapereita yli 5,5 miljoonan euron arvosta. Kantelussaan Lahtinen kiistää edelleen syyllisyytensä. Kantelun mukaan väitetty teko ei ole erityisen vakava tai suunnitelmallinen, vaikka kyseessä onkin suuri varallisuuserä.

Lisäksi Lahtinen vetoaa erilaisiin oikeudenkäynnissä tapahtuneisiin virheisiin, muun muassa Sveitsin tilitietojen käyttämiseen, tuomarin esteellisyyteen ja oikeudenkäynnin pitkittymiseen. Hovioikeus kuitenkin katsoi, että vangitseminen on tarpeen, koska Lahtisella on suuren omaisuutensa turvin mahdollisuus pakoilla. Maija-Liisa Lahtinen on edelleen kateissa, ja hänet on etsintäkuulutettu.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme