Mainos
Mainos

Hovioikeuden tupakkapäätöksestä valitus

Hovioikeuden eilinen päätös runsaasti julkisuutta saaneessa ns. tupakkaoikeudenkäynnissä johtaa valitukseen. Edesmenneen Pentti Ahon edustajat valittavat Helsingin hovioikeuden eilen tekemästä päätöksestä korkeimpaan oikeuteen.

Hovioikeus totesi, että tupakkayhtiöt ovat vahingonkorvausvastuussa aiheuttamistaan tupakkasairauksista. Ahon osalta tupakkayhtiöitä ei kuitenkaan tuomittu maksuvelvollisiksi. Hovioikeuden mukaan ei ollut riittävällä varmuudella todistettu yksilökohtaista syy-yhteyttä siitä, että Ahon keuhkosairaudet ja kurkunpään syöpä olisivat olleet savukkeiden aiheuttamia.

Suomen tupakkapoliittinen yhdistys (ASH ry) ilmoitti tänään, että kantaja valittaa näyttökysymyksestä korkeimpaan oikeuteen. Tavoitteena on saada korkein oikeus muuttamaan päätöstä niin, että tupakkayhtiöt joutuvat korvaamaan Pentti Aholle aiheutuneet henkilövahingot.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme