Mainos
Mainos

Hovioikeus hylkäsi it-miljonäärin pahoinpitelysyytteen

Hovioikeuden mukaan syytetyllä ei ollut mahdollisuutta kuulustella tai kuulusteluttaa epäillyn pahoinpitelyn kohteeksi joutunutta vaimoaan. Se piti myös muuta näyttöä riittämättömänä.

Itä-Suomen hovioikeus on vapauttanut internetyhtiö TJ Groupin entisen toimitusjohtajan Jyrki Salmisen sakkorangaistuksesta, jonka hän sai raskaana olleen vaimonsa pahoinpitelystä vuosi sitten.

Hovioikeus hylkäsi syytteen, sillä Salmisella ei ollut mahdollisuutta kuulustella tai kuulusteluttaa vaimoaan, koska tämä kieltäytyi kertomasta käräjäoikeudessa mitään tapahtumista. Suomessa voimassa olevan yleisen oikeudenkäyntiperiaatteen mukaan syytetyllä on oikeus kuulustella todistajia, jotka kutsutaan todistamaan häntä vastaan.

Lisäksi hovioikeus piti riittämättömänä muuta jutussa esitettyä näyttöä.

Syytteen mukaan Salminen pahoinpiteli vaimoaan uudenvuodenpäivänä 2004 lomahuoneistossaan Nilsiän Tahkovuorella. Syyttäjä vaati hovioikeudessa, että rangaistus kovennettaisiin vankeudeksi. Syyttäjän mukaan sakkorangaistus oli liian lievä siihen nähden, että pahoinpitelyssä potkittiin raskaana olevaa naista vatsaan.

Salminen vaati syytteen hylkäämistä ja kiisti pahoinpitelyn. Vaimo ei vaatinut miehelleen rangaistusta, eikä hänellä ollut myöskään vahingonkorvausvaatimuksia. Molemmat olivat hyvin vaitonaisia tapahtumien kulusta, kun asiaa käsiteltiin käräjäoikeudessa.

Hovioikeus totesi, että syytettä tukevat vaimon esitutkintakertomus, käräjäoikeuden tuomiossa selostetut kaksi lääkärinlausuntoa sekä rikosilmoitus. Hovioikeuden mukaan lääkärinlausunnoissa todettujen vammojen perusteella ei voida kuitenkaan päätellä sitä, miten vammat ovat syntyneet. Pääasialliseksi näytöksi jäi siten esitutkintakertomus.

Nilsiän käräjäoikeus arvioi todistelun osoittavan riittävällä varmuudella syytteen oikeaksi. Käräjäoikeuden mukaan arviota ei muuttanut se, ettei Salmisella ollut mahdollisuutta kuulustuttaa vaimoaan. Alioikeus tuomitsi Salmisen pahoinpitelystä 80 päiväsakkoon. Päiväsakon suuruudeksi arvioitiin 15 euroa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme