Mainos
Mainos

Hovioikeus hylkäsi skinien kantelun vangitsemisestaan

Itä-Suomen hovioikeus on hylännyt kahden joensuulaisen skinin kantelun heidän vangitsemisensa kumoamiseksi. Kumpikin vaati päätöksen kumoamista kohtuussyihin vedoten.

17-vuotias opiskelija perusteli vaatimustaan koulunkäynnillään sekä äitinsä sairaudella ja 25-vuotias mies työpaikkansa menetyksen pelolla. Kummankin vangitsemisvaatimuksen kahtena ensimmäisenä asiana poliisi mainitsi kiihottamisen kansanryhmää vastaan ja alkoholipitoisen aineen välittämisen. Kuulusteluissa opiskelija myönsi tehneensä kumpaakin skinien kerhotiloissa. Vangitsemisvaatimuksessa poliisi piti todennäköisenä, että myös vanhempi skini olisi tehnyt sanoin. Vangitsemisvaatimuksessa poliisi yksilöi myytäväksi tarkoitettuna rasisminvastaisena aineistona lakupekkapaidat ja valepakolainen -julisteet sekä rasististen tarrojen ja syrjintään yllyttävien iskulauseiden mallikappaleet.

Skinien kerhotilojen kotietsinnässä poliisi löysi 23 juomakoria, joissa oli yli 200 täyttä pulloa keskiolutta ja lonkeroa. Koreista puuttui lähes 300 pulloa. Lisäksi tiloissa oli puusta ja metalliputkesta valmistettuja patukoita. Oikeus määräsi kummankin skinin vangittavaksi sillä perusteella, että vapaudessa he todennäköisesti pyrkisivät vaikeuttamaan esitutkintaa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme