Mainos
Mainos

Hovioikeus hylkäsi Wärtsilän lahjussyytteet

Hovioikeuden päätös oli sama kuin käräjäoikeuden vuosi sitten tekemä. Wärtsilän lahjussyytteitä on setvitty jo lähes kolmen vuoden ajan.

Konepajayhtiö Wärtsilän tytäryhtiö Wärtsilä Finland ja sen toimihenkilö eivät Vaasan hovioikeuden mukaan syyllistyneet lahjontaan. Hovioikeuden näkemys oli näin ollen sama kuin Vaasan käräjäoikeuden viime vuoden toukokuussa antama päätös.

Syyttäjä valitti käräjäoikeuden päätöksestä hoviin. Syyttäjän mukaan myyntijohtaja olisi maksanut lähes miljoonan dollarin lahjukset ruotsalaisvarustamo Rederi Ab Gotlandin tekniselle johtajalle vuosina 1999-2001. Hovioikeus kuitenkin katsoi, että kyse ei ole lahjonnasta, kuten syytekirjelmässä oli esitetty.

Oikeudessa tuli myös näytetyksi toteen, että varustamoalennukset ovat osa normaalia alan toimintatapaa.

Wärtsilään liittyviä lahjusepäilyjä on selvitelty syksystä 2003 alkaen. Asia tuli ilmi Ruotsissa oikeudenkäynnissä, joka kuitenkin päättyi sikäläisen hovioikeuden vapauttavaan päätökseen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme