Mainos
Mainos

Hovioikeus vapautti Supon päälliköt

Helsingin hovioikeus piti käräjäoikeuden päätökset ennallaan niin kutsutussa Supon teleurkintajutussa. Suojelupoliisin virastapidätetty päällikkö Seppo Nevala palaa pian työhönsä.

Suojelupoliisin päällikkö Seppo Nevala

Helsingin hovioikeus on antanut päätöksensä suojelupoliisin teleurkintajutussa. Joulukuussa Helsingin käräjäoikeus vapautti niin suojelupoliisin päällikön Seppo Nevalan, apulaispäällikön Petri Knapen kuin Soneran entisen turvallisuusjohtajan Juha E. Miettisen. Hovioikeus piti käräjäoikeuden päätöksen ennallaan.

Valtionsyyttäjä Jukka Rappe vaati hovioikeudessa Nevalalle ja Knapelle rangaistusta virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Miettiselle syyttäjä vaati rangaistusta törkeästä viestintäsalaisuuden loukkauksesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta sekä Supon entiselle pohjoisen alueyksikön päällikölle Martti Pitkäselle käräjäoikeuden tuomiota ankarampaa rangaistusta. Pitkänen tuomittiin käräjäoikeudessa sakkoihin viestintäsalaisuuden loukkauksesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Hovioikeudessa Rappe vaati, että Pitkänen on pantava viralta. Pitkänen oli nelikosta ainoa, joka tuomittiin viime joulukuussa Helsingin käräjäoikeudessa.

Päätös oli odotettu

Seppo Nevala ja Petri Knape ovat olleet oikeuskäsittelyn ajan pidätettynä virantoimituksesta. Vapauttavan päätöksen myötä heidän töihinpaluulleen ei ole muodollista estettä. Nevala kertoo olleensa varma syyttömyydestään.

- Minä olen alusta lähtien ollut siinä varmassa uskossa, että olen toiminut Suomen lain mukaan ja virkavelvollisuuksieni mukaan. En voi ajatella, että olisin toiminut toisin, hän sanoo.

Supon johtoon Nevala haluaa palata mahdollisimman nopeasti. Paluuta hän odottaa helpoksi.

- Varmasti täytyy opiskella uutta ja saada informaatiota siitä, mitä on tapahtunut. Mutta minulla on ollut hyvät suhteet sinne koko ajan ja olen suurin piirtein tiennyt missä on menty, Nevala toteaa.

Sisäministeriö päättää Nevalan paluusta

Sisäministeri Kari Rajamäen mukaan Supon päällikkö saa palata pian työhönsä.

- Lähden siitä, että Nevala voi palata virkaansa hovioikeuden annettua asiassa vapauttavan päätöksen, sanoo sisäministeri Rajamäki.

Sisäministeriö on ilmoittanut, että asiasta tehdään huomenna virallinen päätös.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 31.03.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme