Mainos
Mainos

Höyryvuoto sulki Loviisan ydinvoimalan yksikön - sähkönsaanti ei vaarassa

Loviisan ydinvoimalan ykkösyksikkö ajettiin alas aikaisin tänä aamuna höyryvuodon vuoksi. Fortumin mukaan vuoto oli vähäinen eikä aiheuttanut vaaraa ihmisille tai ympäristölle.

Höyry ei sisällä radioaktiivisuutta. Vuoto täytyy kuitenkin korjata, koska se nostaa ilman kosteuspitoisuutta tilassa, jossa on sähkö- ja automaatiolaitteita.

Vika ei vaaranna Suomen sähkön riittävyyttä viikonlopun vuoksi, kertoo Fingridin suunnittelupäällikkö Timo Kaukonen MTV3:n uutisille.

- Nyt viikonloppuna yksikön sulkemisella ei ole isoa merkitystä, sillä tuottajat pystyvät korvaamaan sen helposti. Arkipäivinä olisi vähän tiukempaa, Kaukonen sanoo.

Kulutuksen ennätyslukemat olleet lähellä

Kovista pakkasista huolimatta sähkönkulutuksen kaikkien aikojen ennätystä ei ole tänä talvena lyöty. Eilen ennätysraja oli kuitenkin lähellä, kun kulutus jäi vain 100 megawattia alle ennätyksen.

Kaukosen mukaan ennätyksen rikkomattomuus johtuu taantuman aiheuttamasta teollisuuden alasajosta.

- Meillä on teollisuutta kuitenkin pysäytetty tämän taantumajakson aikana, eikä korvaavia laitoksia ole tilalle tullut.

Kulutus laski vain hieman

Ykkösyksikön sulkemisen vuoksi Suomen sähköntuotanto pieneni 500 megawatilla. Tämä vastaa muutamaa prosenttia Suomen energiankulutuksesta.

Alasajon arvioitiin kestävän yöhön asti, ja sen jälkeen päästään korjaustöihin. Takaisin tuotantoon yksikkö saataneen aikaisintaan sunnuntai-iltana.

Paikallisjohtaja Ulf Lindén Loviisan voimalaitoksesta kertoi, että höyryvuodot ovat hyvin harvinaisia. Vian tarkkaa syytä ei vielä tiedetty tänään, vaan se selviää vasta korjauksen aikana.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme