Mainos
Mainos

HS: Äärioikeistolaista Breitbart-uutissivustoa käytetty ylioppilaskokeen lähteenä

Syksyn ylioppilaskirjoitusten englannin pitkän oppimäärän kuullunymmärtämiskokeessa on käytetty lähteenä äärioikeistolaista Breitbart-uutissivustoa, kertoo Helsingin Sanomat.

Ylioppilastutkintolautakunnasta kerrotaan lehdelle, että sivuston mainetta ei tunnettu lautakunnassa niin hyvin.

Lehden haastattelema kielistä vastaava tutkintosihteeri Anna Hatva-Jokinen sanoo, että koe laadittiin jo yli vuosi sitten. Hän kertoo, että kokeiden teksti ei esimerkiksi saa olla poliittisesti sitoutunutta.

Hatva-Jokinen arvioi Helsingin Sanomille, että Breitbartia ei käytetä jatkossa lähteenä. Aiemmin sivustoa on käytetty kuullunymmärtämiskokeen lähdeaineistona seitsemän kertaa tällä vuosikymmenellä.

Yhdysvaltalaista Breitbartia on syytetty muun muassa nais- ja muukalaisvihasta ja valheellisen tiedon levittämisestä. Breitbartin johtaja Steve Bannon toimi Yhdysvaltojen presidentin Donald Trumpin päästrategina, mutta hän jätti paikkansa elokuussa.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme