Mainos
Mainos

HS: Afrikkalainen suvussa on kansalle romania mieluisampi

Suomalaiset ovat valikoivia siinä, keitä hyväksyvät sukuunsa ja ympäristöönsä.

Helsingin Sanomien kyselytutkimuksessa yli puolet kansasta suhtautui kielteisesti ajatukseen, että lähisukulainen avioituisi romanin kanssa. Vastaajista 60 prosenttia puolestaan arvioi, että lähisukulaisen avioituminen mustan afrikkalaisen kanssa olisi hyvin tai melko mieluista. Valkoinen amerikkalainen olisi tervetullut lähes joka sukuun.

Reilu kolmannes ei haluaisi naapuriinsa somaliperhettä. Kannoiltaan jyrkimpiä olivat perussuomalaisten kannattajat. Heistä 62 prosenttia ei toivoisi taloyhtiöönsä tai naapuriinsa somaliperhettä.

TNS Gallupin tekemään tutkimukseen vastasi puhelimitse 17.-28. lokakuuta 1001 iältään 15-79-vuotiasta suomalaista. Virhemarginaali on noin kolme prosenttiyksikköä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot