Mainos
Mainos

HS: Berner haluaisi pilkkoa VR:n – erillinen kalustoyhtiö suunnitteilla

Helsingin Sanomien tietojen mukaan liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) haluaa pilkkoa VR:n ja perustaa erillisen kalustoyhtiön.

HS:n tietojen mukaan VR:n vaunujen ja veturien siirtämistä erilliseen yhtiöön kaavaillaan aktiivisesti ja suunnitelmat ovat jo pitkällä. Asiasta ei lehden mukaan kuitenkaan hiiskuttu mitään maanantain tiedotustilaisuudessa, sillä sitä ei ole vielä hyväksytty hallituksessa. 

Raideliikenteen vapauttaminen kilpailulle on ollut yksi pääministeri Juha Sipilän (kesk) ja liikenne- ja viestintäministeri Bernerin tavoitteita.

Käytännössä se vaatii, että VR antaa jollain tavalla omaa kalustoaan mahdollisen kilpailijan käyttöön. HS:n tietojen mukaan ratkaisu olisi siirtää VR:n kalusto erilliseen yhtiöön, joka vuokraisi kalustoa eteenpäin raideyhtiölle.  

HS:n tietojen mukaan Berner esitteli ajatustaan kalustoyhtiöstä muutama viikko sitten ainakin perussuomalaisten ministeriryhmälle.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme