Mainos
Mainos

HS: Dopingaineiden salakuljetus Suomeen lisääntynyt

Tulli haluaisi dopingaineille selkeät tuontirajat, koska rikollisen ja laillisen tuonnin raja on yhä epäselvä.

Dopingaineiden salakuljetus Suomeen on selvästi lisääntynyt, kirjoittaa tämän päivän Helsingin Sanomat. Viime vuonna Helsinki-Vantaan lentotulli paljasti 72 dopingainerikosta. Näistä kuusi oli törkeitä. Epäiltyjen joukossa ei ole tunnettuja urheilijoita.

Tulliylitarkastaja Mika Pitkäniemi kertoo, että dopingaineiden salakuljetusyritysten lisääntyminen on uusi ilmiö. Pahimmillaan salakuljettajalla on ollut matkatavaroissa mukanaan yli 10 000 hormoniampullia tai -tablettia.

Tulli vaatii dopingaineille selkeitä tuontirajoja, koska laillisen ja rikollisen tuonnin välillä on epäselvyyttä. Dopingaineiden tuojalla on oltava mukanaan lääkärin kirjoittama resepti ja valmisteella on oltava myyntilupa hankintamaassa. Suurin sallittu Suomeen tuotava ainemäärä perustuu tapauskohtaisesti lääkemääräykseen tai lääkkeen käyttöohjeen mukaiseen vuorokausiannokseen.

- Lääkemääräyksessä oleva päivittäisannos saattaa olla moninkertainen Suomessa käytettyyn verrattuna, Pitkäniemi sanoo.

Törkeästä dopingainerikoksesta voi saada rangaistukseksi vankeutta neljästä kuukaudesta neljään vuoteen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme