Mainos
Mainos

HS: Duunarin lapsella yhä kivisempi tie yliopistoon

Akateemisten vanhempien lapsilla on yhä selkeästi suuremmat mahdollisuudet päätyä yliopisto-opintoihin kuin ei-akateemisten vanhempien lapsilla.

Helsingin Sanomat tarkasteli uusimpia tilastoja aiheesta. Tilastojen mukaan akateemisen koulutuksen periytyvyys näyttää jopa lähteneen taas pieneen kasvuun usean vuosikymmenen tasa-arvoistumiskehityksen jälkeen.

Etenkin lääketiede on ala, jossa opiskelijoiden kotitausta on yhä akateemisempi, kertoo Helsingin Sanomat.

Lehden esimerkissä 1981 syntyneiden ikäluokassa ero ei-akateemisten ja akateemisten vanhempien lapsilla yliopistoon pääsyssä oli 6,5 prosenttia. Tulos on vuodelta 2005. Vuonna 2010 mahdollisuuksien ero oli jälleen lähtenyt kasvuun ja oli 6,8, kun arvioitiin vuonna 1986 syntyneitä.

Aiheesta on kirjoitettu myös artikkeli, uutisoi Helsingin Sanomat. Turun yliopiston koulutussosiologian professori Osmo Kivisen, Juha Hedmanin ja Päivi Kaipaisen artikkeli koulutusmahdollisuuksien yhdenvertaisuudesta ilmestyy Yhteiskuntapolitiikka-lehdessä loppuvuodesta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot