Mainos
Mainos

HS: Eduskunta ei luovuta tietoja vierailijoistaan

Eduskunta ei aio luovuttaa tietoja eduskunnassa päivittäin käyvistä vierailijoista, kertoo Helsingin Sanomat.

Turvallisuusjohtaja Jukka Savolan mukaan eduskunta on tiistaina saanut useita pyyntöjä saada päivän kävijätiedot nähtäväkseen, mutta Savola ei aio luovuttaa niitä.

Savola vetoaa eduskunnan tietohallintotoimistoon, jonka mukaan eduskunta ei voi päästää tietojärjestelmäänsä ketään ulkopuolisia. Tietojen kopioiminen tietojärjestelmästä niitä pyytäneille taholle olisi Savolan mukaan mahdoton tehtävä.

Korkein hallinto-oikeus päätti viime joulukuussa, että eduskunnan vierailijatiedot ovat julkisia. Eduskunnan hallintojohtajan Pertti Rauhion mukaan korkeimman hallinto-oikeuden viime joulukuussa tekemä päätös kävijätietojen julkisuudesta koski vuoden mittaan koottuja ja tallennettuja kävijälistoja eikä päätös koske nykyisiä vierailijatietoja.

Vielä maanantaina Rauhio sanoi STT:lle, että kulloisenkin päivän vierailijatiedot ovat tiedotusvälineiden saatavissa eduskunnasta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme