Mainos
Mainos

HS: Eläkettä hakevat yhä terveemmät

Yhä hyväkuntoisemmat hakevat työkyvyttömyyseläkkeelle, kirjoittaa aamun Helsingin Sanomat. Tämä on johtanut hylättyjen hakemusten määrän nousuun Kelassa ja työeläkeyhtiöissä, sillä eläkkeen kriteerit eivät ole muuttuneet.

Vuonna 2007 Kela hylkäsi noin neljänneksen hakemuksista, kun viime vuonna hylkäysprosentti oli jo yli 35.

Yleistymässä on myös se, että hakija on hakuhetkellä työtön. Taustalla on talouskriisi ja huono työllisyystilanne. Eläkettä haetaan kun ansiosidonnainen päiväraha tai työnantajan tarjoama tukipaketti on käytetty loppuun.

Helsingin Sanomien haastattelemien asiantuntijoiden mukaan hylättyjen päätösten määrä on liian suuri. Ylilääkäri Jukka Kivekäs työeläkeyhtiö Varmasta epäilee, että työttömät ohjataan liian usein hakemaan työkyvyttömyyseläkettä kuntoutuksen sijaan.

Vuonna 2011 työkyvyttömyyseläkettä sai yli 200 000 ihmistä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot