Mainos
Mainos

HS: Ennätysmäärä huumekuskeja kiinni liikenteessä

Poliisi ottanut huumeiden vaikutuksen alaisena ajavia kuskeja kiinni syksyllä jo 40 prosenttia iime syksyä enemmän. Alkuvuodesta voimaan tullut huumeiden nollaraja liikenteessä helpottaa huumekuskien kiinniottamista ja tuomitsemista.

Poliisi on saanut kiinni tuntuvasti enemmän huumeiden vaikutuksen alaisena ajaneita kuljettajia kuin aiempina vuosina. Nyt myös entistä useampi heistä saa tuomion.

Syksyllä huumekuskeja on jäänyt kiinni 40 prosenttia viime syksyä enemmän. Jos kasvu jatkuu samanlaisena loppuvuoden, odotetaan narahtaneiden määrän nousevan yli 2500:aan.

Sisäministeriön poliisiylitarkastaja Pertti Luntiala sanoo Helsingin Sanomissa, että kiinnijääneiden määrän lisääntyminen ei johdu ainakaan merkittävästi huumekuskien lisääntymisestä.

Helmikuussa voimaan tullut huumeiden nollaraja liikenteessä helpottaa huumekuskien kiinniottamista ja tuomitsemista. Aiemmin täytyi näyttää toteen, että kuljettajan ajokyky oli huonontunut huumeiden takia. Nyt tuomioon pitäisi riittää, että kuljettajan verestä löytyy huumausainetta tai sen aineenvaihduntatuotetta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme