Mainos
Mainos

HS: Entistä huonokuntoisempia vanhuksia kotihoidossa

Helsinkiläisissä kodeissa asuu kotihoidon turvin entistä enemmän entistä huonokuntoisempia vanhuksia.

Helsingissä kotihoidon palveluja käyttää Helsingin Sanomien mukaan säännöllisesti noin 7 000 vanhusta. Kotihoitajat huolehtivat heidän lääkkeistään, auttavat ruokailussa ja hoitavat juoksevia asioita. Osalla kotihoitaja käy jopa neljä kertaa päivässä.

Vuoden aikana kotihoidon asiakasmäärä on lisääntynyt 230:llä. Kasvu on Helsingin sosiaaliviraston kotihoidon johtajan Anna-Liisa Lyytisen mukaan poikkeuksellisen suurta.

Helsingin kaupunki on päättänyt vähentää vanhusten laitoshoitopaikkoja isolla kädellä, joten suunta on toivotun mukainen. Laitoshoitopaikkoja on kaupungissa on muuhun Suomeen verrattuna paljon.

Viime vuonna Helsinki lakkautti Myllypuron, Koskelan ja Kivelän sairaaloista 50 pitkäaikaishoitopaikkaa. Tämän vuoden alussa karsittiin 35 paikkaa Suursuon sairaalasta. Loppuvuonna Helsingissä suunnitellaan lakkautettavan vielä 116 laitoshoitopaikkaa lisää.

Laitoshoidon vähentäminen ja kotihoidon lisääminen on valtakunnallinen trendi, jota ajaa vahvasti myös maan hallitus. Helsingissä suunnan on siunannut valtuusto.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot