Mainos
Mainos

HS: EU esittää pitkää ja palkallista äitiyslomaa

EU:ssa pohditaan äitiysloman muuttamista palkalliseksi 20 viikon pituiseksi vapaaksi, Helsingin Sanomat kertoo. Euroopan unionin tasa-arvolautakunnan ehdotuksella pyritään parantamaan äitien suojaa työelämässä.

Pakollista äitiysvapaata ei olisi pakko pitää ollenkaan ennen synnytystä, mutta sen sijaan pakollista vapaata olisivat synnytyksen jälkeiset kuusi viikkoa.

Suomessa äitiysvapaan pituus on nykyisin 17,5-18 viikkoa ja kaksi viikkoa siitä on pidettävä ennen synnytystä. Tältä ajalta päivärahan maksaa Kela, osittain palkallista tukea voi saada työehtosopimuksesta riippuen.

Helsingin Sanomien mukaan sekä suomalaiset EU-parlamentaarikot että elinkeinoelämä tyrmäävät esityksen. Täyden palkan äitiysloma tarkoittaisi, että sosiaaliturvan ja palkan erotus tulisi työnantajien maksettaviksi.

Mahdollisuus olla töissä synnytykseen asti lisäisi Elinkeinoelämän keskusliiton mukaan myös työturvallisuusriskiä työpaikoilla.

Raskaussuojeludirektiiviä käsitellään parlamentissa ensi kuussa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot