Mainos
Mainos

HS: EU esittää pitkää ja palkallista äitiyslomaa

EU:ssa pohditaan äitiysloman muuttamista palkalliseksi 20 viikon pituiseksi vapaaksi, Helsingin Sanomat kertoo. Euroopan unionin tasa-arvolautakunnan ehdotuksella pyritään parantamaan äitien suojaa työelämässä.

Pakollista äitiysvapaata ei olisi pakko pitää ollenkaan ennen synnytystä, mutta sen sijaan pakollista vapaata olisivat synnytyksen jälkeiset kuusi viikkoa.

Suomessa äitiysvapaan pituus on nykyisin 17,5-18 viikkoa ja kaksi viikkoa siitä on pidettävä ennen synnytystä. Tältä ajalta päivärahan maksaa Kela, osittain palkallista tukea voi saada työehtosopimuksesta riippuen.

Helsingin Sanomien mukaan sekä suomalaiset EU-parlamentaarikot että elinkeinoelämä tyrmäävät esityksen. Täyden palkan äitiysloma tarkoittaisi, että sosiaaliturvan ja palkan erotus tulisi työnantajien maksettaviksi.

Mahdollisuus olla töissä synnytykseen asti lisäisi Elinkeinoelämän keskusliiton mukaan myös työturvallisuusriskiä työpaikoilla.

Raskaussuojeludirektiiviä käsitellään parlamentissa ensi kuussa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme