Mainos
Mainos

HS: Finnairin käyttöön sormenjälkitunnisteet

Finnair ja rajavartiosto aloittavat sormenjälkitunnistuksen raja- ja turvatarkastuksissa Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

Aamun Helsingin Sanomien mukaan biotunnistus on tulossa ensi vuonna Finnairin miehistön tarkastuksiin. Vielä lentoyhtiö ei tiedä, milloin uusi henkilötunnistus otetaan matkustajaliikenteeseen. Kokeilijoiksi kaavaillaan kuitenkin paljon matkustavia.

Sormenjälkitunnisteella Finnair pyrkii nopeuttamaan tarkastuksia ja parantamaan turvallisuutta. Rajavartiosto haluaa kokeilla automaattista rajatarkastusta, joka tulee lähivuosina matkustajaliikenteeseen.

Vielä ei ole sovittu matkustusasiakirjasta, johon sormenjälki voitaisiin tallentaa. Itse tunnistusjärjestelmä on kuitenkin Finnairin turvallisuuspäällikkö Kaarlo Karvosen mukaan valmis ja yhtiö haluaa sen käyttöön mahdollisimman pian. Hän uskoo, että asiakirjasta sovitaan rajavartioston kanssa jo tänä vuonna.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme