Mainos
Mainos

HS-gallup: Hallituksen suosio notkahtanut – jyrkin lasku perussuomalaisilla

Pääministeri Sipilän hallituksen suosio on laskenut, kertoo Helsingin Sanomien kysely. Hallitukseen tyytymättömien määrä on kaksinkertaistunut puolessa vuodessa

Viime kesänä lähes 40 prosenttia katsoi, että Juha Sipilän (kesk.) hallitus oli onnistunut työssään erittäin tai melko hyvin. Nyt samaa mieltä oli enää 24 prosenttia vastaajista.

Myös tyytyväisyys hallituspuolueisiin on laskenut. Jyrkintä lasku oli perussuomalaisilla, joihin tyytymättömien määrä on HS:n mukaan käytännössä tuplaantunut kesästä.

Enemmistö tyytymätön Stubbiin

Vastaajilta kysyttiin myös mielipidettä hallituksen kolmesta kärkiministeristä: Sipilästä, ulkoministeri Timo Soinista (ps.) sekä valtiovarainministeri Alexander Stubbista (kok.).

Huonoimmat arviot sai Stubb, jonka toimintaan tyytymättömiä oli 55 prosenttia vastaajista. Soinilla vastaava luku oli 37 prosenttia.

Vaikka Sipilä on kolmikosta yhä suosituin, hänkin otti takapakkia. Puoli vuotta sitten lähes 60 prosenttia vastaajista oli sitä mieltä, että Sipilä oli onnistunut työssään erittäin tai melko hyvin. Nyt sitä mieltä oli enää runsas kolmannes eli 36 prosenttia. Pääministeriin tyytymättömien osuus on kasvanut kesän 14 prosentista 37 prosenttiin.

Valtio-opin professori Kimmo Grönlund Åbo Akademista sanoo, että Sipilän suosion laskuun on monta syytä. Esimerkkeinä hän mainitsee hapuilun sote-uudistuksessa sekä soutamiset ja huopaamiset yhteiskuntasopimuksessa ja pakkolaeissa.

– Hallitukseen ja Sipilään kohdistuivat kesällä kovat odotukset; olihan Suomi luvattu panna kuntoon. Nyt on tullut monta takapakkia ja takaisinvetoa, ja ne henkilöityvät pitkälti pääministeriin, Grönlund sanoo Helsingin Sanomille.

Vain SDP:n arvostelu väheni

Oppositiopuolueista vihreät sai kyselyssä parhaat arvosanat. Noin neljännes piti vihreiden työtä oppositiossa hyvänä. Toisaalta joka kolmas suhtautui siihen neutraalisti tai kielteisesti.

SDP:hen tyytyväisiä oli viidennes vastaajista ja tyytymättömiä kolmannes. Puolueeseen tyytyväisten määrä on kaksinkertaistunut viime kesästä. HS:n kyselyssä puolue oli ainoa, jota arvosteltiin vähemmän kuin puoli vuotta sitten.

Vasemmistoliiton kohdalla sekä sen toimintaa kehuvia että moittivia oli entistä enemmän, kun taas neutraalisti puoluetta arvioivien määrä laski hieman.

RKP ja kristillisdemokraatit saivat osakseen aikaisempaa enemmän arvostelua. RKP:hen tyytymättömien määrä kasvoi 26 prosentista 28:aan. Kristillisdemokraattien toimintaa moitti nyt 34 prosenttia, kun puoli vuotta sitten vastaava osuus oli 31 prosenttia.

Kyselyyn haastateltiin tuhat ihmistä marras-joulukuussa. Sen virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

Kommentoi

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot