Mainos
Mainos

HS-gallup: Kansa luottaa talousasioissa hallitukseen

Suomalaiset luottavat oman maansa ja euroalueen talousasioissa eniten hallitukseen, selviää Helsingin Sanomien teettämästä kyselytutkimuksesta.

Suomalaisilta kysyttiin, kuinka paljon he luottavat tiettyihin tahoihin Suomen ja koko euroalueen taloutta koskevissa asioissa.

Puolet vastaajista sanoi luottavansa hallitukseen paljon tai melko paljon. Toiseksi eniten luottamusta keräsivät pankit. Niiden lisäksi vastaajat arvioivat muun muassa Euroopan unionia, ammattiyhdistysliikettä ja työnantajajärjestöjä. Vähiten luotettiin työnantajajärjestöihin.

Tutkimuksessa kysyttiin myös, mihin puolueisiin vastaaja luottaa, jos edessä on uusia talouslinjauksia tai sopeuttamistoimia. Eniten luottamusta saivat kokoomus ja toiseksi eniten SDP. Viidennes vastaajista ei luota mihinkään puolueeseen.

TNS Gallup toteutti tutkimuksen 5.-11.4. Sitä varten haastateltiin yli tuhatta suomalaista. Virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot