Mainos
Mainos

HS-gallup: Keskusta kiri SDP:n rinnalle

Helsingin Sanomien teettämän gallupin mukaan keskusta on lisännyt kannatustaan kesän aikana ja taistelee nyt tasaväkisesti SDP:n kanssa suurimman puolueen paikasta.

SDP ja keskusta taistelevat tällä hetkellä tasaisesti Suomen suurimman puolueen tittelistä ja kolmantena on yhä kokoomus. Tiedot käyvät ilmi Helsingin Sanomien Suomen Gallupilla teettämästä tutkimuksesta. Sen mukaan keskustan kannatus oli elokuussa 24 prosenttia ja SDP:n 23,9 prosenttia. Vielä toukokuussa tehdyssä mittauksessa SDP johti mittelöä yli prosenttiyksiköllä.

Kokoomuksen kannatukseksi mitattiin 20,5 prosenttia.

Vasemmistoliiton ja vihreiden järjestys ja suosio ovat pysyneet suurin piirtein samoina. Elokuussa vasemmistoliitolle olisi antanut äänensä 9,7 prosenttia ja vihreille 8,7 prosenttia suomalaisista. RKP:n osuudeksi jäi 5,1, kristillisdemokraattien 4,6, perussuomalaisten 0,8 ja muiden puolueiden 2,7 prosenttia.

Tutkimusta varten haastateltiin 2329 äänestysikäistä suomalaista. Gallupin virhemarginaali on kaksi prosenttiyksikköä puoleen tai toiseen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot