Mainos

Guggenheim-arkkitehtuurikilpailu toteutumassa sittenkin

Helsinkiin kaavailtu Guggenheimin taidemuseo on saamassa tontin museokilpailulle.

Enemmistö Helsingin kaupunginhallituksesta on valmis varaamaan Eteläsatamasta tontin kahdeksi vuodeksi kilpailua varten.

Kaupunginhallitus kokoontuu ensi tiistaina. Tonttivarauksen kannattajat ovat kokoomuksesta ja vihreistä.

Päätös kenties vasta parin viikon päästä

Helsingin kaupunginhallituksen puheenjohtajan, kokoomuksen Tatu Rauhamäen mukaan kilpailusta päätetään joko ensi tai seuraavalla viikolla.

- Tämänhetkisen tiedon mukaan näyttäisi siltä, että sille mahdollisesti enemmistö syntyisi. Ei ole varmaa, päätetäänkö siitä ensi viikolla vai siitä vielä viikon päästä, sillä meillä aika perinteisesti asiat jäävät viikoksi pöydälle. Niihin halutaan perehtyä aika perusteellisesti.

Arkkitehtuurikilpailu on vapaa, se on kaksivaiheinen ja mukana siinä ovat valtion ja kaupungin edustajat.

Helsingin kaupungilla on vahva rooli, koska sillä on kaavoitusmonopoli ja se päättää asemakaavoista, sanoo Rauhamäki.

Vihreät karsisivat liikenneinvestoinneista

Vihreät edellyttävät, että Helsinki maksaisi hankkeesta korkeintaan puolet.

Vihreiden mukaan Helsinki voisi karsia esimerkiksi kokoomuksen suosimista autohankkeista kuten Kehä I:n liittymän. Itäkeskukseen suunnitellun liittymän kustannukset ovat runsaat 80 miljoonaa euroa.

Helsingin kaupunginvaltuuston puheenjohtajan, Vihreiden Mari Puoskarin mukaan puolueen on katsottava vielä arkkitehtuurikilpailu-kortti.

- Kyllä me itse hankkeeseen suhtaudumme varovasti, mutta haluamme nyt katsoa tämän kortin eli mitä arkkitehtuurikilpailu toisi sille tontille. Me halusimme tuoda lähinnä sen esiin, että tätä pitää miettiä kokonaisuutena. Yksi vaihtoehto mitä me olemme tuoneet on esimerkiksi se, että Kehä ykköseen liittyviä investointeja voisi lykätä.

Tatu Rauhamäen mielestä on vielä liian aikaista päättää, mistä pitäisi karsia, sillä eihän edes tiedetä toteutuuko hanke vai ei.

- Nyt mennään yksi askel kerrallaan. Jos tämä arkkitehtuurikilpailu toteutuu, niin sen aikana selvitetään hankkeen koko, sen rahoitus ja kaupungin osuus mahdollisesta hankkeesta. Sitten kaupunki tekee aivan erikseen päätöksen siitä, osallistuuko se hankkeeseen vai ei.

Sekä kokoomus että vihreät edellyttävät, että arkkitehtikilpailun kustannukset maksaa Guggenheim-säätiö.

Kommentoi

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot