Mainos
Mainos

HS: Harva tajuaa kilpailuttaa magneettikuvauksen

Lääkäriasemien välillä on suuria eroja magneettikuvausten hinnoissa. Helsingin Sanomien mukaan esimerkiksi lannerangan kuvauksen hinta ennen Kelan korvausta saattaa vaihdella jopa 300 eurolla.

Lehden haastatteleman Keski-Suomen sairaanhoitopiirin johtajan Jouko Isolaurin mukaan moni ei tajua kilpailuttaa magneettikuvaksia. Osa saattaa luulla, että magneettikuvaus on tehtävä samassa paikassa, josta lähete on saatu.

Isolauri johtaa sosiaali- ja terveysministeriön työryhmää, joka on tutkinut lääkäriasemien teettämien tutkimusten hinnoittelua.

Työryhmä on ehdottanut, että Kuluttajavirasto alkaisi julkaista yksityisten laboratoriotutkimusten ja kuvantamispalveluiden hintoja säännöllisesti. Tämä ei ainakaan vielä ole toteutunut.

Potilaan hintavertailua vaikeuttaa se, että suuri osa lääkärikeskuksista ei kerro magneettikuvausten hintoja nettisivuillaan.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme