Mainos
Mainos

HS: Helsinki poistaa suositun kahvilan vesiletkun vuoksi

Helsingin kaupunki on suhtautunut viime aikoina ynseästi pieniin kahvilayrittäjiin. Helsingin rakennusvirasto aikoo poistattaa Töölönlahdella sijaitsevan kahvila-kioski Tyynin tänään vesikiistan vuoksi, kirjoittaa Helsingin Sanomat.

Kahvilan ja viraston kiistan keskiössä on vesiletku. Kahvilan aloittaessa toimintansa viime kesänä se otti käyttövetensä lähellä sijaitsevan Oopperan vesipisteestä. Pitkä letku kulki yhdessä kohtaa vilkkaan tien poikki. Kaksi ihmistä oli kompastunut letkuun, ja toinen heistä oli tehnyt asiasta valituksen.

Valituksen vuoksi rakennusvirasto oli vaatinut letkun poistamista tieltä. Kun letku oli poistettu, terveystarkastaja oli huomauttanut kahvilanpitäjiä siitä, että kahvilaan ei tullut vettä. Terveystarkastajan ohje oli, että kahvilan pitäisi liittyä kaupungin vesiverkkoon ennen tulevaa kesää.

Koska vesiasiaa ei ehditty korjata ajoissa, rakennusvirasto päätti lopettaa vuokrasopimuksen.

Kahvilan omistaja Tiina Korpiola kertoo HS:lle olevansa pettynyt viraston päätökseen. Hän sanoo, että kaivattaisi kahvilalle vesiliittymän aikataulujen mukaisesti, mikäli tietäisi vuokrasopimuksensa jatkuvan.

Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Pekka Saurin mukaan kaupungista on viime aikoina annettu sellaista kuvaa, että se on kieltämässä kaikenlaisen kivan. Muistissa ovat vielä niin munkinpaiston kieltäminen Maunulassa kuin kahvila-auto Camionetten toiminnan estäminen kaupungin keskustassa.

– Helposti maalataan kuvaa, että säädöksiä tehdään pelkästään byrokratian ilosta. Mutta jos jotain sattuu, virkamiehiä vaaditaan vastuuseen, Sauri sanoo HS:ssa.

Kaupungin yleisten töiden lautakunta aikoo Saurin mukaan pohtia kahvila Tyynin kohtaloa vielä tänään.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme