Mainos
Mainos

HS: Hiihtoliiton laukussa kiellettyjä aineita

Lahden MM-hiihtojen dopingjupakka saa yhä uusia käänteitä. Helsingin Sanomien mukaan Suomen Hiihtoliiton lääkärinlaukusta on löytynyt verenohennuslääkettä sekä kiellettyjä aineita. Hiihtoliiton toimitusjohtaja Esa Klinga kiistää tienneensä mitään lääkärinlaukusta.

Lehden mukaan laukku löytyi helsinkiläiseltä huoltoasemalta noin viikkoa ennen MM-kisojen alkua. Laukku oli ilmeisesti jäänyt sinne vajaata viikoa ennen MM-kisojen alkua. Tuntematon asiakas oli kertonut löytäneensä laukun bensiinimittarin vierestä. Samana päivänä Suomen hiihtojoukkue oli palannut Suomeen lentokoneella Otepäästä Virosta, viimeisestä maailmancupin kilpailustaan ennen Lahden MM-kisoja.

Helsingin Sanomien mukaan Haes-nimisen verenohentajan lisäksi laukussa oli verisiä ruiskuja sekä lääkepakkauksia, joista osa oli lehden mukaan määrätty Suomen Hiihtoliitolle. Hiihtoliiton puheenjohtaja Paavo M. Petäjä oli laukun sisällön paljastumisesta erittäin järkyttynyt. Hiihtoliiton toimitusjohtaja Esa Klinga on puolestaan vakuuttanut aamulla STT:lle, että hän ei tiennyt mitään Hiihtoliiton kadonneesta lääkärinlaukusta. Klinga kertoi, että tieto doping-aineita sisältäneestä laukusta tuli hänelle täydellisenä järkytyksenä. Hän sanoi kuulleensa asiasta aamun uutisista.

B-testin tulos selviää tänään

Eilisen dopingkäryn B-testin tulokset selviävät tänään aamulla. B-testi varmistaa, onko suomalaishiihtäjän antama dopingnäyte ollut positiivinen vai negatiivinen.

Vielä ei ole varmuutta siitä, kuka epäilty urheilija on. Epäily on kohdistunut Ari Palolahteen ja Janne Immoseen, jotka olivat dopingtesteissä muutaman viime päivän aikana.

MTV3:n uutisten mukaan Janne Immonen ei halua kommentoida tänään esille tulleita tietoja. Immonen sanoi, että hänellä itselläänkään ei ole asiasta riittävästi tietoa, että pystyisi ottamaan niihin kantaa.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme