Mainos
Mainos

HS: Hyssälä vaatii alkoholin hinnan korotusta

Peruspalveluministeri Liisa Hyssälä vaatii alkoholin hinnan välitöntä korottamista. Hinnan korottamisen lisäksi on Hyssälän mielestä valvottava entistä tarkemmin alkoholin myyntikieltoa nuorille sekä puututtava alkoholin mainontaan.

Peruspalveluministeri Liisa Hyssälä vaatii alkoholin hinnan nostamista heti. Alkoholiveroprosenttia hän ehdottaa korotettavaksi viisi prosenttia vuosittain. Erityisen huolissaan ministeri on lasten ja nuorten alkoholin kulutuksesta.

Helsingin Sanomissa kirjoittaneen Hyssälän mielestä päätös viinaveron alennuksesta valmisteltiin kaksi vuotta sitten puolisokkona uhkakuvien ja arvausten perusteella. Juuri nyt alkoholin aiheuttamat haitat ovat hänen mukaansa kansanterveyden ja hyvinvoinnin merkittävin yksittäinen uhkatekijä.

- Käytännössä on mahdotonta toteuttaa sellaista yhtälöä, jossa haittoja vähennetään alkoholin hintaan ja markkinoihin kajoamatta, ministeri kirjoittaa.

Hinnan korottamisen lisäksi on Hyssälän mielestä valvottava entistä tarkemmin alkoholin myyntikieltoa nuorille sekä puututtava alkoholin mainontaan.

- Ministeriössä olemmekin valmistelemassa osittaisia rajoituksia nykyiseen alkoholimainontaan, hän toteaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme