Mainos
Mainos

HS: Iäkäs ihminen löytyi viikkoja kuoleman jälkeen palvelutalosta

Helsingissä on jälleen tullut ilmi tapaus, jossa iäkkään ihmisen kuolemaa ei huomattu pitkään aikaan, kirjoittaa Helsingin Sanomat.

Laajasalossa sijaitsevasta palvelutalo Rudolfista löydettiin kuollut nainen heinä- ja elokuun vaihteessa. Poliisi arvioi naisen kuolleen kolme viikkoa aiemmin.

Naisen turvaranneke oli toimintakuntoisena yöpöydän laatikossa, kun hänet löydettiin. Naisella ei ollut omaisia, jotka olisivat kyselleet häntä heti kuoleman jälkeen.

Vaikea tilanne

Helsingin Sanomien haastattelema sairaala-, kuntoutus- ja hoivapalveluista vastaava osastopäällikkö Juha Jolkkonen totesi, että kevään jälkeen kaikissa palvelutaloissa on yritetty tarkistaa asukkaiden vointi vähintään kerran viikossa. Palvelutaloissa asuu kuitenkin ihmisiä, jotka eivät ole palvelujen piirissä.

– He ovat mahdollisesti muuttaneet taloon jo pitkän aikaa sitten hyvässä kunnossa ja haluavat tulla omillaan toimeen.

Jolkkosen mukaan kyseessä on tällöin samanlainen tilanne kuin missä tahansa vuokra-asunnossa.

– Jos ihminen ei itse sitä halua, me emme voi käydä päivittäin koputtamassa ovelle ja kysymässä, että mitä kuuluu, oletko hengissä.

– On vaikea tietää, mitä tässä olisi voitu tehdä toisin. Mitään selkeää laiminlyöntiä ei ole tapahtunut.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme