Mainos
Mainos

HS: ”Ideologisesti työtön” kirjailija kertoi välttelevänsä töitä – TE-toimisto aloittaa tutkinnan ja katkaisee tuet

Kirjailija Ossi Nyman kertoi tänään Helsingin Sanomien haastattelussa nostavansa työttömyystukia ilman aikomustakaan hakeutua töihin. Nyt Uudenmaan TE-toimisto aikoo katkaista Nymanin työmarkkinatuen ja tutkia tapauksen.

Nyman on ollut vuosia työttömänä ja kertoi Helsingin Sanomille pitäneensä itsensä tarkoituksellisesti poissa itselleen epämieluisista töistä. Hän kertoo lehdelle olevansa ”ideologisesti työtön”.

Kirjailijan haastattelu on kantautunut myös TE-toimiston edustajien korviin ja nyt Nymanin toiminnasta aloitetaan tutkinta, jonka ajaksi työmarkkinatuki katkaistaan.

Työmarkkinatuki voidaan evätä, jos tuen saaja osoittaa haluttomuutta ottaa vastaan työtä tai koulutusta.

– Kun hän nyt julkisesti noin ilmoittaa, niin asiahan on tässä kohdin ihan selvä. Lähdemme välittömästi selvittämään tätä rahojen maksua. Kysymme häneltä perusteita ja sen jälkeen asia siirtyy työttömyysturvayksikkömme käsittelyyn, Uudenmaan TE-toimiston johtaja Jarmo Ukkonen sanoo lehdelle.

Ukkosen mukaan työttömyysturvan saantiin kuuluu päätoiminen työnhaku ja se, että on työmarkkinoiden käytettävissä.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme