Mainos
Mainos

HS-irtisanomiset näivettävät Nelosen uutiset – päätoimittajakin sai lähteä

Mediakonserni Sanoman tänään julkistamat Helsingin Sanomien irtisanomiset näivettävät erityisesti Nelosen uutisia.

Yhteensä irtisanottuja on 37, jonka lisäksi vähennyksiä toteutetaan talon sisäisillä siirroilla, eläkejärjestelyillä ja osa-aikaistamisilla. Helsingin Sanomien toimittaja Anu Nousiainen kertoo Twitterissä, että 37 irtisanotun lisäksi 8 henkilöä siirtyy eläkkeelle ja seitsemälle on tarjottu töitä muualta Sanoma-konsernista.

Irtisanomisten jälkeen Helsingin Sanomien toimituksessa on töissä 280 henkilöä.

Sanoma kertoi jo aiemmin, että Helsingin Sanomien tekemät Nelosen tv-uutiset lyhenevät viiteen minuuttiin ja muuttuvat HS-uutisiksi.

Toimituksen jättävät muun muassa Nelosen uutisten päätoimittaja Eero Hyvönen ja uutisankkuri, tanssijan ja viihdeohjelmien juontajan rooleista tunnettu Marco Bjurström.

– Ex-ankkuri palaa juurilleen: Leipää ja sirkushuveja! Lasikuutio on nyt historiaa, Bjurström kommentoi Twitterissä.

Bjurström ehti työskennellä Sanomatalossa reilun vuoden. Nelonen Media ja Helsingin Sanomat aloittivat yhteiset uutislähetykset joulukuussa 2012.

– Kiitos Nelosen uutisten 16 vuodesta. Rohkeutta meille, joiden työt loppuvat, rohkeutta niille, jotka jatkavat, Hyvönen totesi twiittauksessaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme