Mainos
Mainos

HS: Iso osa sosiaalityöntekijöistä epäpäteviä pääkaupunkiseudulla

Jopa puolet pääkaupunkiseudun sosiaalityöntekijöistä on epäpäteviä, kirjoittaa Helsingin Sanomat.

Lehden mukaan esimerkiksi Espoossa aikuissosiaalityön sosiaalityöntekijöistä 60 prosenttia on vailla tarvittavaa koulutusta, kun puolestaan Helsingissä ja Vantaalla vastaava luku on 40 prosenttia.

Epäpätevien suuri osuus on työtaakka päteville sosiaalityöntekijöille, koska epäpätevät sosiaalityöntekijät eivät saa tehdä esimerkiksi päätöstä lapsen kiireellisestä sijoittamisesta.

Ongelmana on, että sosiaalityöntekijöiden koulutus ja työvoiman tarve eivät kohtaa.

Sosiaaliviranomaisten rooli on noussut julkisuudessa esiin viime aikoina 8-vuotiaan tytön tapauksen takia. Lastensuojelun toiminnasta 8-vuotiaan tytön surmajutussa on käynnissä virkarikostutkinta. Asiaa tutkitaan virkavelvollisuuden rikkomisena, joka kohdistuu Helsingin kaupungin sosiaaliviranomaisiin.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot