Mainos
Mainos

HS ja Yle: Virkkunen ei vaadi ruotsia A-kieleksi

Opetusministeri Henna Virkkunen esittää, että kunnissa pitäisi olla tulevaisuudessa tarjolla vähintään kaksi vaihtoehtoa peruskoulun ensimmäiseksi vieraaksi kieleksi. Asiasta kertoivat tänään Helsingin Sanomat ja Yle.

Esitys poikkeaa peruskoulun tuntijakoa pohtineen työryhmän ehdotuksesta, jonka mukaan ykköskielivaihtoehtoja pitäisi olla tarjolla vähintään kolme ja yhden niistä pitäisi olla ruotsi. Opetus järjestettäisiin, jos ryhmään olisi tulossa vähintään kymmenen oppilasta.

Virkkusen esityksessä maininta ruotsin kielestä on poistettu eikä siinä ole määritelty myöskään opetusryhmän kokoa.

Runsaasti kiistelyä herättänyt tuntijakouudistus on sivistyspoliittisen ministeriryhmän valmistelussa. Tavoitteena on, että se saataisiin käyttöön vuonna 2014.

Uudistuksella halutaan lisätä kieltenopetuksen valinnaisuutta jo alaluokilla ja vahvistaa taito- ja taideaineiden asemaa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot