Mainos
Mainos

HS: Jorosen väitteille tukea Sonera-kiistassa

Kolme Soneran hallituksen entistä jäsentä vahvistaa Liisa Jorosen lauantain Helsingin Sanomissa esittämät väitteet umts-asian käsittelystä yhtiön hallituksessa.

Entiset hallituksen jäsenet Tapio Vaahtokivi, Kari Vilkman ja Reijo Sulonen sanovat Helsingin Sanomissa tänään, että Soneran hallituksen entisen varapuheenjohtajan Liisa Jorosen kommentit pitävät paikkansa.

Jorosen mukaan Saksan umts-kaupoista ja valtion hyväksynnästä keskusteltiin Soneran hallituksessa ennen päätöksiä. Jorosen mukaan eräät hallituksen jäsenet tiedustelivat useasti hallituksen silloiselta puheenjohtajalta Markku Taloselta, onko umts-hankkeelle pääomistajan lupa ja hyväksyntä.

Nykyisin Tietoliikenneliiton puheenjohtajana toimiva Tapio Vaahtokivi sanoo, ettei hänellä ole syytä epäillä Jorosen väitteitä. Soneran pääluottamusmies Vilkman kertoo niin ikään muistavansa tapahtumat Jorosen kuvailemalla tavalla. Teknillisen korkeakoulun professori Reijo Sulonen vahvistaa Jorosen kertomuksesta puolet. Hänen mukaansa valtion suostumusta umts-kauppoihin kysyttiin, mutta muita väitteitä hän ei kommentoi liikesalaisuuksiin vedoten.

Talonen kummeksui sunnuntain Helsingin Sanomissa Liisa Jorosen lausuntoja ja sanoi, että julkisesti noteerattujen yhtiöiden päätöksenteko ja keskustelut kuuluvat yhtiön sisäisiin asioihin.

Sunnuntain Aamulehden haastattelema liikenne- ja viestintäministeri Kimmo Sasi ei halunnut kommentoida Jorosen ja Talosen mielipiteenvaihtoa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot