Junan kuljettaja ajoi yli 100 kilometrin tuntivauhtia ja luuli puolustusvoimien auton pysähtyvän ennen risteystä

Tasoristeysonnettomuudessa Puolustusvoimien maastokuorma-autoon törmännyt juna kulki reilun sadan kilometrin tuntivauhdilla, kertoo komisario Ilkka Kantola STT:lle.

Kantolan mukaan junan kuljettaja on kertonut puhuttelussa, että näki auton ennen risteystä. Kuljettaja kuitenkin luuli auton pysähtyvän ajoissa, koska se ajoi niin hiljaista vauhtia.

Kantolan mukaan Puolustusvoimien ajoneuvoa kuljettanutta varusmiestä epäillään vähintään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta sekä kuoleman- ja vammantuottamuksista.

Asiasta kertoi ensin Helsingin Sanomat.

– Käsitykseni mukaan juna alkoi jarruttaa, mutta en tiedä, ehtikö sen vauhti hiljentyä yhtään ennen törmäystä, Kantola kertoo HS:lle.

Onnettomuustutkintakeskuksen johtaja Veli-Pekka Nurmi kertoi STT:lle aiemmin, että onnettomuustasoristeys on vartioimaton, eivätkä junat tai kiskobussit kulje kyseisellä rataosuudella lujaa. Nurmi ei kuitenkaan tässä vaiheessa pystynyt ottamaan kantaa onnettomuusjunan vauhtiin. Lännen Median haastatteleman veturinkuljettajan ja Veturimiesten liiton varapääluottamusmies Ville Uusikosken mukaan rataosuudella on 120 kilometrin tuntinopeusrajoitus.

Tutkinnanjohtajan mukaan poliisi epäilee maastakuorma-autoa kuljettanutta varusmiestä vähintään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta sekä kuoleman- ja vammantuottamuksista.

Aamun turmassa kuoli neljä ihmistä, yksi kiskobussin matkustaja ja kolme varusmiestä.

Kommentoi

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme