Mainos
Mainos

HS: Kameravalvonta puolitti kuolonkolarien määrän

Vaikka automaattinen nopeusvalvonta ei vähennä kolarien määrää, saa se autolijat hidastamaan vauhtiaan, joten onnettomuudet ovat aiempaa lievempiä.

Automaattinen nopeusvalvonta ei juuri vähennä kolarien määrää, mutta onnettomuudet ovat aiempaa lievempiä. Tiehallinnon teettämän tutkimuksen mukaan esimerkiksi kuolonkolarit putoavat alle puoleen, kertoo tämän päivän Helsingin Sanomat.

Automaattivalvonta saa kuljettajat hellittämään kaasujalkaansa niin, että keskinopeus vähenee valvontapylväiden kohdalla keskimäärin 4,5 kilometriä tunnissa ja tolppien välisillä osuuksilla kilometrin tunnissa.

Tiehallinnon tutkimus selvitti nopeuksien ja onnettomuuksien muutoksia niissä viidessä kohteessa, joissa kameravalvonta otettiin käyttöön vuosina 2000-2002. Kameravalvonnan kattama aika on kuitenkin sen verran lyhyt, ettei se tutkijoiden mielestä kerro luotettavasti pysyvistä nopeusmuutoksista.

Automaattista nopeusvalvontaa laajennetaan Suomessa jatkuvasti uusille tieosuuksille. Myös uuden lain, jonka mukaan rikesakko kameran tallentamasta ylinopeudesta menee auton omistajalle ja haltijalle, uskotaan tehostavan valvontaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme