Mainos
Mainos

HS: Keikkalääkärit suosittuja

Keikkalääkärit hoitavat lähes kolmen miljoonan suomalaisen päivystykset.

Yksityisten yritysten palkkaamat lääkärit hoitavat jo lähes kolmen miljoonan suomalaisen yö- ja viikonloppupäivystykset, kertoo Helsingin Sanomat. Kehitys on käynnistynyt terveyskeskusten lääkäripulasta. Markkinoilla on tällä hetkellä kymmenen yritystä, joilta kunnat, terveyskeskuskuntayhtymät ja sairaanhoitopiirit ostavat lääkäripalveluita.

Päivystysten lisäksi vuokratyövoimalla hoidetaan myös sijaisuuksia, mielenterveyspalveluita, A-klinikkatoimintaa ja työterveyshuoltoa.

Lääkäriliiton keräämien tietojen mukaan ostotyövoimalla tehty päivystys on 5-20 prosenttia kalliimpaa kuin kunnan työnä tehty. Vuokratyövoiman käytössä on ongelmana, että keikkalääkäreillä ei ole oikeutta tehdä viranomaistehtäviä. Keikkalääkärit eivät voi esimerkiksi päättää pakkohoidosta.

Suomessa toimivien lääkäreitä välittävien yritysten listoilla on noin satakunta päätoimista lääkäriä, ja 600 lääkäriä, jotka keikkailevat esimerkiksi tutkimustyönsä ohessa. Vuokratyövoimatoiminnan kokonaisliikevaihdon arvioitiin olevan viime vuonna noin kymmenen miljoonaa euroa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme