Mainos
Mainos

HS: Keskustan kannatus noussut niukasti

Keskustan kannatus on pysynyt viime kuukausina lähes ennallaan.

Helsingin Sanomien Suomen Gallupilla teettämä kannatusarvio kertoo, että keskustan kannatus nousi niukasti kesän kuluessa. Keskustaa kannattaa nyt 22,4 prosenttia äänestäjistä. Nousua oli nyt puoli prosenttiyksikköä kesäkuussa tehtyyn vastaavaan kyselyyn verrattuna. Keskustan kannatus on yhä pari prosenttiyksikköä heikompi kuin kevään eduskuntavaaleissa.

Toinen päähallituspuolue SDP on säilyttänyt johtoasemansa ja kyselyn mukaan parantunut kannatustaan maalisvaaleista noin prosenttiyksikön verran. Sdp:n kannatus on nyt 25,6 prosenttia

Kesäkuussa Irak-jupakan pahimpaan aikaan Sdp:n ja keskustan kannatusprosenttien ero oli yli neljä prosenttiyksikköä. Sdp:n kannatus on kyselyn perusteella hieman laskenut.

Pienin hallituspuolue Rkp on kevään ja kesän notkahduksen jälkeen lievässä nousussa. Kannatus on kasvanut hieman myös oppositiopuolueilla, kokoomuksella, vihreillä ja vasemmistoliitolla. Kristillisdemokraattien loiva alamäki jatkuu.

Suomen Gallup haastatteli elokuussa 2342 suomalaista. Suurimmilla puolueilla tutkimuksen virhemarginaali on kaksi prosenttiyksikköä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme