Mainos
Mainos

HS: Kiellettyjä rintaimplantteja myös toisella nimellä

Kiellettyjä rintaimplantteja on myyty todennäköisesti myös toisella tuotenimellä, kirjoittaa Helsingin Sanomat. Ranskalaisia PIP-implantteja on markkinoitu ilmeisesti M-implant-tuotenimellä.

Lehden mukaan Suomessa PIP- ja M-implantteja ei ole myyty, mutta Virossa niitä on käytetty. Joidenkin arvioiden mukaan parillasadalla suomalaisnaisella voi olla M-implantit.

Osa Tallinnan kauneusklinikoista poisti M-implantit kotisivuiltaan vasta vähän ennen joulua, kun Ranska kehotti poistamaan rinnoista PIP-implantit. PIP-implanttien silikonin repeytymisriski on tavallista suurempi.

Suomen plastiikkakirurgiyhdistyksen mukaan osa M-implanteista on valmistettu samalla tuotantolinjalla kuin PIP-implantit. Helsingin Sanomien mukaan Virossa markkinoidut M-implantit voivat myös olla eri tuotteita kuin Hollannissa ja Saksassa kielletetyt M-implantit.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme