Mainos
Mainos

HS: Kiistelty luistinrata saa jäädä Vantaalle

Vantaan asukkaat saavat pitää laittoman luistinratansa, kirjoittaa Helsingin Sanomat. Luistinrata on puhuttanut muun muassa sosiaalisessa mediassa sen jälkeen, kun Vantaan viranomaiset kielsivät asukkaiden itse jäädyttämän kentän.

Viranomaisten mukaan kenttä oli Euroopan unionin turvallisuussäädösten vastainen, koska se ”aiheutti tahallisesti liukastumisvaaran”.

Nyt kaupunki on HS:n mukaan muuttanut kantaansa ja ehdottanut asukkaille yhteistyösopimusta, joka mahdollistaa Vantaan Kilterinmäellä luistinradan käyttämisen.

– Tässä tulkittiin sääntöjä liian tiukasti alkuun. Huomasimme, etteivät EU:n leikkipuistoja koskevat turvallisuusmääräykset koske jääkenttiä, Vantaan kaupungininsinööri Henry Westling totesi Helsingin Sanomille.

Kaupunki aikoo tehdä sopimuksen taloyhtiön asukkaiden kanssa jääkentän ylläpidosta. Se velvoittaa asukkaita ottamaan kentän vastuulleen ja huolehtimaan jään päivittäisestä kunnosta. Lisäksi kaupunki aikoo laatia kentälle turvaohjeet.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme