Mainos
Mainos

HS: Kunnan hammashoitoon pääsy voi kestää kuukausia

Hammashoitoon pääsyä voi joutua odottamaan suurimmissa kaupungeissa jopa yhdeksän kuukautta. Jonot ovat kasvaneet, kun kaikki suomalaiset saivat oikeuden julkisin varoin tuettuun hammashoitoon viime vuoden lopulla.

Hammashoitoon pääsyä voi joutua odottamaan suurimmissa kaupungeissa jopa yhdeksän kuukautta. Jonot ovat kasvaneet, kun kaikki saivat oikeuden julkisin varoin tuettuun hammashoitoon viime vuoden lopulla.

Helsingin Sanomien mukaan suurin osa terveyskeskuksista pystyy hoitamaan potilaansa. Reilut 20 kuntaa on kuitenkin vaikeuksissa. Pahin tilanne on Helsingissä, Espoossa ja Tampereella, joissa ketään ei oteta tällä hetkellä edes jonoon. Helsingissä nyt hoitoon pääsevät ovat jonottaneet yhdeksän kuukautta.

Hammashoitoon pääsystä on tehty eduskunnan oikeusasiamiehelle jo parikymmentä yksityishenkilön kantelua. Ministeriö valmistelee parhaillaan jononhallinnan ja hoitoon pääsyn periaatteita, jotka tulevat voimaan vuoden 2005 alussa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme