Mainos
Mainos

HS-kysely: Suomalaiset pitävät EU:n laajenemista pääsääntöisesti hyvänä asiana

Miehet suhtautuvat laajentumiseen positiivisemin kuin naiset.

Europarlamentti Brysselissä.

Lähes 40 prosenttia suomalaisista on sitä mieltä, että vappuna tapahtunut EU:n laajentuminen oli hyvä asia.

Helsingin Sanomien Suomen Gallupilla teettämän kyselyn mukaan melkein yhtä suuri osa kansasta suhtautuu laajentumiseen neutraalisti eli ei pidä sitä hyvänä eikä huonona asiana. Huonona asiana laajentumista pitää vain noin 15 prosenttia suomalaisista.

Vihreiden kannattajat ovat selvästi muita tyytyväisempiä EU:n laajentumiseen kymmenellä jäsenmaalla. Kokoomuksen ja SDP:nkin kannattajat suhtautuvat laajentumiseen huomattavasti myönteisemmin kuin keskustan ja vasemmistoliiton kannattajat.

Kysely osoittaa, että ammattikunnista kielteisimmin EU:n laajentumiseen suhtautuu viljelijäväestö ja myönteisimmin ylemmät toimihenkilöt sekä johtoasemissa olevat. Miehet pitävät laajentumista parempana asiana kuin naiset.

Kysely tehtiin toukokuun loppupuolella tuhannelle suomalaiselle. Virhemarginaali on noin kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot