Mainos
Mainos

HS: Liikuntajohtaja haluaa citymaasturin öljyntorjunnan takia

Helsingin liikuntajohtaja Anssi Rauramo haluaa uuden citymaasturin. Syynä tähän ovat öljyntorjuntatehtävät, kertoo Helsingin Sanomat.

– Jos hankin tavallisen henkilöauton, pitää keskustella siitä, tarvitseeko virasto lisäksi toisen uuden auton öljyntorjuntatehtävien varalle, Rauramo kertoo.

Rauramo on esittänyt hankintapyyntönsä kaupunginjohtaja Jussi Pajuselle.

Mutta miksi Rauramo perustelee citymaasturihankintaa öljyntorjuntasyyllä?

– Jos sattuisi onnettomuus, liikuntaviraston velvollisuutena on osallistua öljyntorjuntaan (Helsingin rantaviivalla). Olemme rakentaneet organisaatiota onnettomuuksien varalle. Myös kalustoa on hankittu tehtävää silmällä pitäen.

Helsingin Sanomien mukaan liikuntajohtajan autoa ei ole toistaiseksi tarvittu öljyntorjuntatehtäviin.

Rauramon haluama auto saastuttaisi enemmän kuin kaupungin raja-arvoissa on sallittu. Kaupungin työsuhdeautojen hiilidioksipäästöraja on sata grammaa kilometriltä. Rauramo uskoo tarvitsemansa citymaasturin yltävän 150 gramman lukemiin.

Kaupungin rahoitusjohtajan Tapio Korhosen mukaan päästörajoissa ei tehdä poikkeuksia. Myös Helsingin työsuhdeautojen hankinnasta vastaava Staran johtava asiantuntija Asko Forsberg tyrmää Rauramon vaatimukset.

– Syy on täysin teennäinen. Kaupungilla on kymmeniä nelivetoisia autoja käytettävissä öljyntorjuntatehtäviin.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot