Mainos
Mainos

HS: Lomalla sairastaminen ei jatkossa kuluttaisi lomaa

Lomalla sairastaminen ei vastedes ehkä kuluta enää lomaa, uutisoi Helsingin Sanomat.

Työ- ja elinkeinoministeriössä viimeistellään hallituksen lakiesitystä, jonka mukaan jokaisen lomalla sairastetun päivän voisi korvata siirtämällä lomapäivän.

Nykyisin työntekijä voi pyytää loman siirtoa, jos työkyvyttömyys on kestänyt yli seitsemän päivää. Helsingin Sanomien mukaan karenssiaika poistuisi lakiesityksessä.

Loman siirtämiseen on oikeus myös silloin, kun ennen loman alkua tiedetään työntekijän joutuvan lomansa aikana sellaiseen sairaanhoitoon, esimerkiksi leikkaukseen, jonka aikana hän on työkyvytön.

Muutoksen syynä on EU:n työaikadirektiivi. Euroopan unionin tuomioistuimen päätösten mukaan Suomen nykyinen karenssiaika on työaikadirektiivin vastainen.

Jos lakiesitys toteutuu, työntekijän olisi ilmoitettava viipymättä loman siirrosta sairastuttuaan ja osoitettava työnantajalle luotettava selvitys sairastumisesta. Tällä tarkoitetaan yleensä lääkärintodistusta. Lehden mukaan lakiesitys annetaan eduskunnan käsittelyyn alkuvuodesta.

(MTV3 - STT)

Katso Saara Rantasen juttu (Seitsemän uutiset 18.12.2012)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme